07-02-2014

Nieuw broekpatroon in de maak

Met deze broek ben ik al een tijdje druk bezig. In hoofdlijnen staat hij al in de computer; het voorpand en het achterpand inclusief heuppas zijn al geprogrammeerd.

Teken je er op papier makkelijk de voorzak, achterzak en gulplijn op, het in de computer zetten, op zo'n manier dat het er bij elke maat goed uitkomt, kost een hoop tijd.

De broek heeft een knoopsluiting in de gulp, en is in elkaar gezet in de volgorde zoals de fabrikant Ande Whall die online heeft gezet. Deze werkwijze zal ook in de werkbeschrijving van de broek komen te staan.

Gekochte broeken zijn vaak op een andere manier in elkaar gezet dan in de gangbare naaibeschrijvingen van tijdschriften staat. Het is heel leuk om de methode van de confectie-industrie uit te pluizen en na te doen. Soms blijken er dan ineens eenvoudige manieren te zijn om bijvoorbeeld een gulp in te zetten.

Het patroon voor deze broek zal beschikbaar zijn in de maten 92 tot en met 170. Bovendien zal het mogelijk zijn om het patroon te tekenen voor afwijkende maten. Op die manier zit de broek bij iedereen even lekker: aansluitend maar niet te strak.

Geen opmerkingen: