15-01-2014

Het printen van een Pattern 9 patroon

Op dit moment ben ik ermee bezig om uit te vissen wat het uitprinten van een PDF-patroon prettiger en overzichtelijk maakt.

De allermeeste patroondelen passen niet op één A4-tje. Ze moeten dus aan elkaar worden gelegd/geplakt en vervolgens uitgeknipt. De patronen van Pattern 9 zullen hoogstwaarschijnlijk worden uitgeprint op een raster van vierkantjes van 2 cm. Zo zie je over de hele lengte en breedte van het patroondeel of alles goed aansluit, bovendien kun je makkelijk maten nameten.

Alles wat op een gewoon patroon staat, komt hier uiteraard ook op te staan: de naam van het patroondeel, draadrichting, aanleglijnen voor zakken etc.

Pattern 9 zou graag horen wat voor wensen er leven op het gebied van duidelijkheid van PDF-patronen. Is het bijvoorbeeld handig als een patroondeel over meerdere pagina's is verdeeld, om de naam ervan op elk los stukje te zetten? Zodat je zeker weet waar het bijhoort? Of nog een stapje verder: bijv. 'achterpand - linksboven; achterpand - links midden; achterpand - links onder' etc.? Voor sommige mensen kan het niet duidelijk genoeg zijn, anderen vinden het misschien betuttelend. Zijn er mensen die hier hun licht over willen laten schijnen? Heel graag!

Andere PDF's hebben vaak een aanduiding als: rij 1 van 3, kolom 1 van 4. En dan leg je alles in rijen en kolommen, plakt het aan elkaar, en dan zit het ook goed. Dan heb je soms wel een enorm vlak papier, waarvoor mensen misschien niet allemaal goed de ruimte hebben.

Je hoort het al, ik neig zelf naar zoveel mogelijk duidelijkheid. Evengoed zijn alle opmerkingen hierover welkom!

Geen opmerkingen: