21-01-2014

Bijna toe aan testpersonenDeze broek is voor onze 6-jarige. Hij zit veel beter dan het eerste model, dat veel te wijd om de heupen van onze 4-jarige zat. Je zou het bijna niet geloven, maar er is een heel andere manier van patroontekenen gebruikt om hem beter te laten passen. En dat kostte heel wat tijd. Over de pasvorm ben ik heel tevreden, onze 6-jarige ook. En ook over het model, dat voor deze leeftijd nog prettig is: elastiek in de (natuurlijke) taille, en een nepgulp. Over de achterzakken hadden we het al gehad.

De broek zit bijna helemaal in het patroontekenprogramma. Het enige dat nog moet is de zaklijn goed krijgen. Want je kunt dan wel zelf een mooie zaklijn tekenen, dat betekent nog niet dat hij ook uit de printer komt. En als je een perfectionist bent, wil je dat ook op de beste manier voor elkaar krijgen, zodat het altijd goed is, of je nu maat 92 wilt hebben of maat 116.

Vanaf deze plaats gooi ik alvast een balletje op: is er iemand die dit patroon wil uitproberen, en feedback erover aan mij wil geven? Over een paar dagen maar als er iets tegenvalt duur het wat langer is het hele patroon inclusief beschrijving klaar (hoop ik, hoop ik!), en het zou fijn zijn als er een paar mensen zijn die het willen testen.

Het patroon komt in drie maten uit de printer: 92, 104 en 116. De twee tussenliggende maten (98 en 110) kun je zelf heel makkelijk tussen de lijnen tekenen.
Heeft het kind in kwestie afwijkende maten (extra smal of een paar cm extra), dan kun je je alvast aanmelden voor een op maat gemaakt testpatroon - maar dat zal waarschijnlijk iets langer duren. Hieronder een maattabel met de standaardmaten. Wil je afwijkende maten doorgeven, neem dan de maten op die hieronder genoemd staan.

NB: je krijgt dus altijd het patroon voor een broek met de taille op de natuurlijke taillehoogte.
maat
92
104
116
taillewijdte
51
53
55
heupwijdte
55
59
63
heuphoogte
11,5
12,6
13,8
zithoogte
15,7
18
19,6
tussenbeenlengte
36,5
43,5
51
pijpbreedte onderaan
13,5
14,5
15,5

  • Let op: meld je alleen aan als je binnen drie weken na ontvangst van de PDF goede feedback denkt te kunnen geven.
  • Aanmelden kan tot 1 februari 2014, door een mailtje te sturen naar karien.achterberg@gmail.com. Vergeet niet om te vermelden of je het standaardpatroon in bovengenoemde maten wilt, of een op maat gemaakt patroon: vermeld in dat geval de gewenste maten.

Geen opmerkingen: